De vraag die heel Suriname bezig zou moeten houden is; waarom is er geen cent van die 8 miljoen USD naar het binnenland gegaan? Koning VP Brunswijk en Prins Sampie, leg uit….

Maar de vraag kan ruimer geformuleerd worden; waarom is dit geld niet beter besteed aan bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid? Suriname zit toch in een crisis, dan moet je toch prudent omgaan met schaarse middelen?

De ABOP geleid door de Surinaamse democratie held Koning, “VP Ronny Brunswijk” alias Bravo staat voor een belangrijk kruispunt.

Zijn parlementaire prins, Sampie, heeft de doos van Pandora geopend en de geest dwaalt rond. Het schandaal van “8 miljoen USD Pan American”, kan de partij de das om doen en haar achterban het bewijs bieden dat de partij niet voldoende geeft om de belangen van haar achterban. Immers in een coalitie in Suriname draait alles om koehandel. Als VHP 8 miljoen USD aan een loyalist zou betalen zou ABOp ergens andere vandaan 8 miljoen USD moeten krijgen, vrij te besteden door ABOP. Maar is dit het geval. Het wordt steeds duidelijker dat Koning VP Bravo, Prins Sampie, de “Kaw Tereh” vasthouden in de coalitie. NPS is al lang als gillende keukenmeid uit de coalitie gestapt en bereid zich voor op forse zetelwinst als gevolg van een door vriendjes van de NPS geregelde Hof voor vriendenzaken, gewijzigde kiesstelsel. Dus de vraag is blijft ABOP die “Kaw Tereh” vasthouden en stinken naar “Kaw plasje” of is het nu genoeg geweest en kan ABOP trots als partij van de Koning van Suriname haar tanden nu laten zien en uit de coalitie stappen? Als ABOP dit doet staat ABOP op 4 nul voorsprong tov VHP. Als VHP de coalitie opbreekt dan krijgen ze misschien 1 zetel erbij voor goed gedrag. Maar de kapitalistische belangen van de VHP zijn op dit moment te groot. De geleende gelden van IDB moeten via zogenaamde projecten snel onder de VHP-loyalisten terecht komen om straks de verkiezing te financieren, dus VHP heeft geen tijd om de coalitie te laten vallen. Ze hebben al geteld hoeveel geld er de komende maand te verdelen valt.

VP Bravo die zich vaker als Robinhood opwerpt heeft veel uit te leggen aan zijn achterban. Hoe kan ABOP de allocatie van 8 miljoen USD aan Pan American toestaan, terwijl de zaak geurt naar verrotte partijpolitiek en graaigedrag van de VHP, terwijl de achterban van de ABOP, die trouw stemt op de ABOP, crepeert in het binnenland.

De Prins van de ABOP, Sampie, heeft volgens mij niet goed nagedacht wat de consequenties konden zijn van zijn Prinselijke optreden en openbaringen als Prins van ABOP. Prins Sampie nogmaals, als je A zegt Sampie dan moet je heel het alphabet opnoemen, de ABOP en Koning VP Bravo hebben nu weinig keus.

Scenario 1; de Pan American zaak en openbaring van Prins Sampie onder de mat wegvegen en allerlei leugens en koeterwaals vertellen aan de ABOP achterban met als risico zetelverlies in 2025, of scenario 2; uit de coalitie treden en zetel winst behalen en met alle integriteit die er nog over is benadrukken dat ABOP helaas heeft geprobeerd om een goede coalitiepartner te zijn maar het niet meer kan aanzien hoe de VHP het land, volk en coalitie verziekt. Want hoe gaat ABOP uitleggen aan haar achterban dat niet eens een deel van de 8 miljoen USD naar ontwikkeling van het binnenland is gegaan? Hoe gaat ABOP aan haar achterban uitleggen dat ze niets te brokkelen hebben in “de daal met rijst” die de

VHP hen nu serveert om te slikken? Er is maar een manier om zetelswinst te behouden voor ABOP, en haar achterban tevreden te houden, en er is maar een manier waarop Prins Sampie in de toekomst zijn integriteit met opgeheven hoofd door Suriname lopend kan behouden: Regering naar huis, ABOP meer zetels, VHP zowieso minder zetels want “Pan American” corruptie ten top mogelijk bewezen, en laat de verkiezing van 2025 maar losbarsten.

ABOP moet niet denken dat VHP de ABOP als een waardige coalitiepartner ziet in 2025. Het falen van ABOP is koren op de molen van de VHP. Koning VP Brunswijk en Prins Sampie, jullie worden verraden waar jullie bij staan door jullie coalitie partner. En ik had jullie gewaarschuwd voor de wijziging van het kiesstelsel, maar toen niet geluisterd, ingepakt met een paar roti’s en barra’s, en nu staan nu schaakmat, op een stap van politiek morsdood, omdat jullie achterban begrijpt dat als jullie zo doorgaan niet betrouwbaar zijn. De vraag blijft staan; waarom is er geen cent van die 8 miljoen USD naar het binnenland gegaan? Koning VP Brunswijk en Prins Sampie, leg uit….

Plaats een reactie

Trending