De democratie van Suriname is een holle frase zonder activisten als Marcel Oostburg. Marcel heeft wellicht ongelijk met zijn stellingen, zwak onderbouwde analyses en zo nog meer irritante acties, maar Marcel hoort bij het Surinaams debat over het compleet mis-functioneren van de Surinaamse magistratuur, de verloedering van de verbroederingsgedachte en voor de complete willekeur waarmee de Surinaamse democratie vorm krijgt. In Rusland heeft Putin de activist Aleksej Navalny laten inslapen. Laten we hopen dat Marcel niet een deze dagen een hartstilstand krijgt als Derby, Atta Mungra en of verdrinkt ergens tijdens het houden van een “vakantie”, of zich verslikt in een Djogo. De hetze tegen de mondige Marcel Oostburg is begonnen, men begint hem te haten en te bestrijden, hoe gaat dit verder vorm krijgen?

Wel heb ik een aantal persoonlijk vragen aan Marcel;

Marcel waar ben je drie dagen op vakantie geweest? Ben je op pad geweest om medicijnen voor Bouterse, de gevluchte Surinaamse Michael Jackson, te brengen? Moest je zogenaamd het land verlaten om de boel te misleiden? Of ben je echt voor drie dagen stoom gaan afblazen in het buitenland omdat je Suriname’s grootste activist bent nu Pakitow met zijn voor voorzitten en nietsnutterspartij geneutraliseerd is?

Marcel Oostburg, wie kent hem ondertussen niet. De meest bekende Surinaamse “volksjurist”, heeft door zijn uitmuntendheid in het Surinaamse rechtssysteem voor een aanzienlijke impact gezorgd. Zijn diepgaande inzichten en ongeëvenaarde kennis hebben menig Surinaamse advocaat, rechter, openbaar aanklager en zelfs buitenlandse rechtsgeleerden slapeloze nachten bezorgd. In dit artikel zullen we bespreken waarom de Staat Suriname via de Universiteit van Suriname een ere-doctoraat aan Marcel Oostburg moet uitreiken, als erkenning voor zijn bijdrage aan het Surinaamse recht.

  1. Marcel, Een briljante geest

Marcel Oostburg heeft bewezen over een uitzonderlijk brein te beschikken als het gaat om het analyseren van complexe juridische vraagstukken. Zijn vermogen om inzichten te verschaffen in de Surinaamse wet is van onschatbare waarde gebleken. Oostburg heeft de capaciteit om vernieuwende perspectieven te bieden bij het interpreteren en toepassen van wettelijke bepalingen. Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten die het Surinaamse rechtssysteem hebben verrijkt.

  1. Marcel, een Verrijking van het Surinaamse rechtssysteem

Dankzij zijn vermogen om diepgravende analyses uit te voeren en nieuwe perspectieven te bieden, heeft Oostburg bijgedragen aan de ontwikkeling van het Surinaamse rechtssysteem. Zijn kritische benadering van complexe juridische vraagstukken heeft geleid tot innovatieve oplossingen die voorheen onontdekt waren. Dit heeft geresulteerd in de verbetering van de rechtspraktijk in Suriname en het vergroten van de juridische kennis van professionals binnen het veld.

  1. Marcel, Internationale erkenning

De impact van Marcel Oostburg beperkt hoeft zich niet tot de grenzen van Suriname te beperken. Zijn werk kan ook internationale erkenning krijgen en kan rechtsgeleerden en niet-rechtsgeleerden van over de hele wereld inspireren en uitgedagen. Zijn publicaties en presentaties hebben geleid tot discussies en debatten op internationale juridische congressen en symposia. Als een lichtend voorbeeld van excellentie in het Surinaamse recht, heeft Oostburg een naam opgebouwd die niet mag worden genegeerd. Zeker niet uit domme afgunst van de hoge maar toch domme geleerden die nu laf zwijgend moeten toekijken.

  1. Bijdrage aan de academische wereld

Marcel Oostburg heeft niet alleen praktiserende juristen beïnvloed, maar ook studenten en wetenschappers aan de Universiteit van Suriname. Als mogelijk gerenommeerd toekomstig “volksdocent” en onderzoeker heeft Oostburg zijn kennis en inzichten gedeeld met de volgende generatie juridische professionals, waardoor zij werden aangemoedigd om nieuwe perspectieven te omarmen en hun denkvermogen te verruimen. Door zijn inspirerende bijdrage aan de academische wereld heeft Oostburg het niveau van juridisch onderwijs in Suriname verhoogd.

Conclusie

Marcel Oostburg verdient erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan het Surinaamse rechtssysteem. Het uitreiken van een ere-doctoraat aan Oostburg door de Staat Suriname via de Universiteit van Suriname zou een welverdiende erkenning zijn van zijn briljante geest, zijn verrijking van het Surinaamse rechtssysteem, zijn internationale erkenning en zijn bijdrage aan de academische wereld. Het is tijd om de inspanningen van deze vooraanstaande “volksjurist” te waarderen en hem officieel te erkennen voor zijn grensverleggende werk.

1000 jaar terug was Marcel Oostburg door de heersende Koning, Sultan, Tsar of Maharadja mogelijk uitgeroepen tot hoogste adviseur aan het hof.

In Suriname kijkt men met alle gekochte academische titels jaloers neer op Marcel Oostburg omdat hij loyaal zijn baas durft te verdedigen. Dit in tegenstelling tot de lafaards die nu hun staart drukken en de magistratuur niet ter verantwoording durven te roepen.

Jammer dat Marcel nu public enemy number one is, jammer dat de hele samenleving wegduikt voor de belangrijke vragen, ook de regering, Chan, VP Bravo, de incompetente magistratuur, PG, OM (en andere aangefloten grapjassen met officiële blaaskakerige-functies) en zo nog meer tandeloze Surinaamse autoriteiten, namelijk de vragen; Waar is Bouterse en HOE heeft hij kunnen vluchten, waar is hij naartoe gevlucht?

Plaats een reactie

Trending