Kroon getuige Kenneth Slote, volksheld nummer 1, vertelt in het openbaar, in een interview bij topjournalist Jerryl Harderwijk, de belichaming van journalistieke excellentie, voor de hele wereld te horen en te begrijpen, hoe personen uit de NDP top, die nu Suriname willen redden, handelen en wandelen. Hiermee heeft kroongetuige Slote, alle sloten van de NDP-corruptiekluis ontdaan. Red Kenneth Slote, met zijn getuigenis het land en volk van een stel NDP bandieten? Luistert u zelf naar het interview van volksheld en kroongetuige Kenneth Slote bij Jerryl Harderwijk, DTV:

De vraag is nu wat het Surinaamse OM gaat doen. Waar wacht het OM op? Volksheld Kenneth Slote presenteert, als kroongetuige de kippendief geroosterd en wel op een dienblad aan het OM. PG waar wacht u op? Wanneer start het onderzoek? En wanneer worden de betrokken boosdoeners, kippendieven opgehaald en verhoord? Gaat u als kruipende magistratuur weer wachten totdat de kippendief verdwenen is zoals de Surinaamse Michael Jackson, de voormalige Surinaamse president Bouterse?

Of gaan de Surinaamse OM en de PG zich weer verschuilen achter de rok van “te weinig capaciteit” en andere smoezen?

Sheriff, bent u wakker of moet u bijkomen van de cocktails tijdens de Bahama aanstellerij? Tijd om uw verroeste boeien af te stoffen. Potros Santokhi, ik hou u persoonlijk verantwoordelijk voor het niet adequaat handelen in deze en hopelijk met mij het volk van Suriname ook. Het is ondertussen bekend dat ik geholpen heb aan de macht te komen om boeven op te ruimen (en niet om econoom te spelen en Suriname in een IMF-drama te dompelen), zodat Suriname een volwaardige rechtstaat kan worden en een plek waar jongeren zich veilig voelen in de politiek in de komende decennia.

Als deze zaak nu geen handen, voeten en tanden krijgt, stel ik dat Suriname GEEN rechtstaat is maar een complete KROMSTAAT, een farce, een klucht, een lachertje!

Een goed functionerende rechtsstaat is essentieel voor het waarborgen van rechtvaardigheid, bescherming van mensenrechten en het bevorderen van een stabiele en democratische samenleving. In een rechtsstaat staan wetten boven de willekeur en zijn zowel de overheid als de burgers gebonden aan dezelfde juridische normen.

Dit artikel duidt de cruciale elementen van een goed functionerende rechtsstaat en waarom deze essentieel zijn voor het welzijn een land als Suriname. Ik leg uit waarom dit essentieel is voor Suriname een rechtstaat te hebben met handen, voeten en vooral tanden!

De Fundamenten van een Rechtsstaat

In een rechtsstaat moeten wetten op een transparante en rechtsgeldige wijze tot stand komen. Wetgevingsprocedures moeten open en toegankelijk zijn, waarbij burgers in staat zijn om wetten in te zien, te begrijpen en hierop te reageren. Wetgeving moet duidelijk, voorspelbaar en consistent zijn, zodat burgers weten wat er van hen wordt verwacht en welke rechten zij hebben.

Onafhankelijke rechtspraak is een hoeksteen van de rechtsstaat. Rechters moeten zonder inmenging van de regering of andere machtsinstanties kunnen oordelen over zaken. Een onpartijdige rechtspraak zorgt ervoor dat iedere burger, ongeacht zijn of haar achtergrond, een eerlijk proces krijgt en dat wetten consistent worden toegepast. Toegang tot rechtspraak betekent dat iedereen, ongeacht economische status of sociale positie, recht heeft op juridische bijstand en een rechtvaardig proces. Dit omvat toegang tot rechtbanken en andere juridische instellingen, evenals de beschikbaarheid van pro deo juridische diensten voor degenen die zich geen advocaat kunnen veroorloven. De scheiding der machten — de verdeling van de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht — voorkomt de concentratie van macht en de mogelijkheid van machtsmisbruik. Dit systeem zorgt voor checks and balances, waarbij iedere macht de andere kan controleren en beperken.

Een goed functionerende rechtsstaat verdedigt de fundamentele rechten en vrijheden van haar burgers, zoals vastgelegd in nationale grondwetten en internationale verdragen. Deze rechten omvatten vrijheid van meningsuiting, vrijheid van de pers, recht op privacy, en bescherming tegen willekeurige arrestatie en detentie.

Essentiële Mechanismen voor een Functionerende Rechtsstaat

Wetgeving moet effectief worden gehandhaafd door een eerlijke en transparante politiemacht en andere handhavingsinstanties. Handhaving moet plaatsvinden zonder discriminatie en met respect voor de rechten van burgers.Burgers moeten toegang hebben tot rechtsmiddelen om onrechtvaardigheden of schendingen van hun rechten aan te  kaarten. Dit omvat het recht om klachten in te dienen tegen overheidsfunctionarissen of instellingen en de mogelijkheid om schadevergoeding te eisen. Burgers dienen goed geïnformeerd te zijn over hun rechten en plichten, evenals over het functioneren van de rechtsstaat zelf. Educatieprogramma’s en bewustwordingscampagnes kunnen bijdragen aan een beter begrip en respect voor de wet.

Waarom is een Goed Functionerende Rechtsstaat van Belang?

Een rechtsstaat zorgt ervoor dat wetten zonder partijdigheid worden toegepast en dat iedereen gelijk is voor de wet. Dit bevordert een gevoel van rechtvaardigheid en gelijkheid binnen de samenleving. Door machtsconcentratie en willekeurige beslissingen te voorkomen, beschermt de rechtsstaat burgers tegen machtsmisbruik door zowel overheidsfunctionarissen als andere machtsinstellingen. In een rechtsstaat kunnen burgers en bedrijven rekenen op stabiele en voorspelbare regels, hetgeen essentieel is voor economische groei en sociale ontwikkeling. Regelmaat en voorspelbaarheid in wetgeving en handhaving verhogen het vertrouwen van investeerders en bevorderen een gunstig ondernemingsklimaat.

De rechtsstaat ondersteunt en versterkt de kernwaarden van democratie, zoals deelname, transparantie en verantwoordingsplicht. Burgers hebben niet alleen rechten maar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het democratisch proces en overheden ter verantwoording te roepen. Landen met een goed functionerende rechtsstaat worden vaak gezien als betrouwbare partners op internationaal vlak, wat voordelen biedt op het gebied van handel, diplomatie en samenwerking.

Conclusie

Een goed functionerende rechtsstaat is onmisbaar voor het welzijn en de ontwikkeling van een land. Door wetten transparant, eerlijk en consequent toe te passen, beschermt de rechtsstaat de rechten van burgers en voorkomt machtsmisbruik. Dit versterkt de democratische waarden, bevordert economische stabiliteit en draagt bij aan een rechtvaardige samenleving. Zonder een sterke rechtsstaat zou chaos heersen, en zouden onrechtvaardigheid en ongelijkheid de overhand krijgen. Het is daarom van cruciaal belang dat overheden en burgers samen werken om de rechtsstaat te handhaven en te versterken.

OM, PG, kruipende magistratuur van Suriname, Sheriff met de verroeste boeien, nogmaals de kippendief is genoemd, de hele wereld weet het nu, de volksheld Kenneth Slote is de kroongetuige, waar wacht u op?

Plaats een reactie

Trending